Tvarohové bochánky

V dnešním receptu se podíváme na dobrotu z polotuhého kynutého těsta, které můžeme použít také na bábovky, buchty, koláče, vdolky rohlíky či záviny. Pro naše bochánky jsme zvolili náplň tvarohovou, ale použít můžete výplň dle chuti. Výborný je např. povidlový protlak. 

Suroviny:
50 dkg hladké nebo polohrubé mouky
10 dkg cukru
10 dkg tuku
2 žloutky
3 dkg droždí
1/2 dkg soli
asi 1/4 mléka
citrónová kůra
vanilka

500 g měkkého tvarohu v kostce
rozinky

Pracovní postup:

V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku – kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Když těsto vykyne, zpracujeme je do žádaných tvarů. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a nožem jej rozkrájíme na stejné díly. Každý díl rozprostřeme rukou namočenou v mouce a plníme náplní z tvarohu.

Pak každý bochánek zabalíme tak, abychom překryli tvarohovou náplň. 

Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dokud nebudou bochánky na povrchu růžové. 

Věřím, že si na těchto bocháncích opravdu pochutnáte! 

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 1 Průměr: 3]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Komentujte

  Sledovat diskuzi  
Upozornit na