Švestkový koláč s drobenkou

Švestka na naší zahrádce nám každoročně dělá velkou radost! A protože ze švestek není jen dobrá slivovička, ale také třeba buchty nebo koláče, rozhodla jsem se dnes právě pro tento recept – hrníčkový svěstkový koláč s drobenkou. Příprava není náročná, ale držte se mého postupu. Snad vám bude chutnat!

Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 celá vejce, mléko podle potřeby

Drobenka:
5 dkg hladké mouky, 4 dkg cukru moučka, 10 dkg másla. Do mouky a cukru rozkrájíme tuk a zaděláme v drobenku.

Pracovní postup:

Ze surovin zpracujeme lité těsto a zaděláme ho mlékem. Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Nahoru poklademe ovoce (čerstvé nebo kompotované). Ve finále posypeme drobenkou a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě na 170°C.

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na