Ovocný dezertér

Piškoty vyrovnáme do vyššího pekáčku nebo misky. Pokapeme neslazenou instantní kávou a postupně vrstvíme dobře ušlehané tvarohy s cukrem, jogurtem a smetanou. Na vrstvu piškotů a tvarohové směsi klademe pokrájené ovoce dle vlastního výběru. Ovocem rozhodně nešetřete! Všechny vrstvy opakujeme 2x, poslední je tvaroh. 

Ze dvou vanilkových pudinků a 750 ml šťávy z kompotu nebo džusu uvaříme želé, nalijeme na dezertéra a dáme na několik hodin (nejlépe do druhého dne) do chladničky. Při servírování možno zdobit šlehačkou. 

Ingredience:

2 balení cukrářské piškoty
2 vaničky netučného tvarohu
1 kostka měk. netuč. tvarohu
1 smetanový bílý jogurt
1 zakysaná smetana
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 šálek silné instantní kávy
1 velký kompot meruněk
2 banány (může být i jiné ovoce)
2x vanilkový puding

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na