Ořechová bábovka

V tomto receptu vám nabídnu další vynikající moučník, který není příliš náročný a zároveň je velmi chutný! Vlašské ořechy jsou navíc zdravé, protože tělo chrání před chorobami srdce, předčasným stárnutím nebo rakovinovým onemocněním. U této bábovky se nemusíte obávat překročení denního množství těchto plodů, které se uvádí cca 14 půlek vlašských ořechů.

Suroviny:
2 hrnky (1/4 litrové) polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
3 vejce, 1 prášek do pečiva
1 hrnek mletých vlašských ořechů

Pracovní postup:

Vajíčka, cukr a olej vyšleháme do husté pěny, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a namleté ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut, podle typu trouby.

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]

The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Komentujte

  Sledovat diskuzi  
Upozornit na