Mřížkový koláč

Suché přísady vč. prášku do pečiva smícháme, přidáme na drobno pokrájený tuk, vejce a mléko. Zpracované těsto zabalíme do fólie a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Těsto rozdělíme na 2 větší díly a jeden menší. Kulatou formu nebo menší plech vymažeme a vysypeme hrubou mouku. Ze dvou větších dílů uděláme do formy nebo na menší plech plát a povrch potřeme zavařeninou.

Nejlépe chutná s rybízovou. Z třetího menšího dílu těsta vyvalujeme rukou mřižky (válečky), nebo z těsta vyválíme plát a rádlíčkem z něho nakrájíme užší proužky. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C cca 35 minut do zrůžovění.

Těsto:
30 dkg hladké mouky
8 dkg cukru krupice
20 dkg másla nebo Hery
2 žloutky
1/2 prášku do pečiva, 3 lžíce mléka

mrizkovy02

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na