Mramorová buchta

Dnešní recept bude možná nemálo z vás znát. Jde o jednoduchou mramorovou buchtu, kterou jsem často připravila ve formě také jako bábovku. Záleží na každém, která varianta dostane přednost. Než se podíváme na samotnou přípravu, ukážeme si, co všechno budeme potřebovat.

Ingredience:

2-3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
ořechy, kakao

tuk na vymazání formy
hrubou mouku na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Příprava:

Vejce, olej a cukr ušleháme v míse. Následně přidáme ostatní suroviny (mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr, citrónovou kůru a případně také ořechy). Zpracujeme tekuté těsto a do půlky vmícháme kakao. Střídavě lijeme do vymazané a vysypané formy světlé a tmavé těsto, čímž vznikne mramorový vzhled. Dáme péct do trouby cca 180 stupňů. 

Jestli je bábovka hotová zjistíme zapíchnutím špejle. V případě, že se těsto na špejli nelepí, máme hotovo! Buchtu/bábovku vyklopíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! 

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 2 Průměr: 1]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na