Reklama

Margot buchta

Dnešní jednoduchý recept bude na chutnou a rychlou buchtu, kterou někdo připravuje i s čokoládovou polevou. Já dávám přednost této dietnější variantě a doufám, že bude chutnat i vám! Kromě Margot čokolády lze použít i jiné přísady – kokos, čokoládu na vaření, oříšky apod. 

Suroviny:
1 velká čokoláda Margot (100 g)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
1/8 hrnku mléka

Pracovní postup:

Pekáč nebo plech vyložíme papírem na pečení. Všechny suroviny na těsto vymícháme v míse na hladkou hmotu, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tyčinku Margot. Těsto přendáme na připravený plech a upečeme v troubě předehřáté na 180°C – cca 20 minut.

Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem  nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem. 

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Reklama
Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na