Jogurtové lívance

Dnes pro vás mám opravdu velmi rychlý a chutný recept bez kynutí, který zvládne každý. Můj syn sice tvrdí, ze nejde o lívance, ale o vdolky, což je způsobeno jejich výsledným vzhledem. A protože jsem použila menší pánev, nemohu mít takové připomínky za zlé. 

Suroviny na cca 20 kusů:

250 g hladké mouky
200 g bílého jogurtu
250 ml plnotučného mléka
1 prášek do pečiva
špetka soli
olej na smažení

Pracovní postup:

Do mísy dáme jogurt, přilijeme mléko a dobře rozmícháme. K této jogurtové směsi prosejeme mouku a nasypeme prášek do pečiva. Poté lehce s moukou promícháme a osolíme. Pomocí metly vymícháme hladké těsto a necháme asi 10 minut odpočinout.

Následně těsto vložíme do pánve s malým množstvím oleje a lívance smažíme dozlatova z obou stran.

Servírujeme např. s tvarohem, povidly, marmeládou či zakysanou smetanou.

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 0 Průměr: 0]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na