Jablečné toasty

Když jsme před nějakým časem dali uživatelům našeho profilu na sociálních sítí obrázek z přípravy tohoto zákusku a zeptali se, jaký recept to asi bude začátkem února, řada z vás si okamžitě vybavila “zemlbábu do kapsy” podle Ládi Hrušky. Láďa ovšem tento recept nevymyslel a přestože jej najdete v jeho kuchařce, tuhle dobrotu jsme si doma připravovali ještě předtím, než se objevila v televizi nebo knížce. A věřte tomu nebo ne, pro nás to vždycky byly “jablečné toasty”! 

Suroviny:

4 a více plátků toastového chleba
2 jablka
kousek másla
rozlámanou čokoládu
rozinky
skořicový cukr

Postup:

Jablka oloupeme a také nastrouháme. Máslo si nakrájíme na tenké proužky, které následně položíme na toast. Přidáme nastrouhané jablko, rozinky a kousky čokolády. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a opět položíme tenké plátky másla. Přikryjeme druhým toastovým chlebem a pečeme cca 4-5 minut v toastovači.

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na