Domácí sušenky

Když si v obchodě koupíte k čaji nebo kávě sladké sušenky, většinou budete muset počítat s přítomností ne příliš zdravého palmového oleje, který už výrobci šikovně schovávají pod označení “rostlinné tuky”. Pokud chcete vědět, jaké rostlinné tuky se konkrétně ve složení vašeho výrobku nacházejí, musíte si informaci zjistit např. pomocí zákaznické linky prodejce, či distributora. V dnešních dobrotách si ukážeme jednoduchý návod na domácí sušenky, o jejichž obsahu rozhodujete vy sami! 

Suroviny:
4/5 kostky másla nebo tuku na pečení
3/4 hrnku práškového cukru
1 a půl hrnku hladké mouky
1 hrnek kokosu
2 žloutky
2 lžíce kakaa

Pracovní postup:

Do mísy dáme máslo, případně tuk a zasypeme práškovým cukrem. Následně vyšleháme do hladké hmoty. Přidáme žloutky, strouhaný kokos, hladkou mouku a také kakao. Pokud chcete mít sušenky “žluté” a mírně dietnější, kakao můžete vynechat. Opět vyšleháme a těsto dopracujeme ručně. 

Poté z těsta vytvoříme homoli a kávovou lžičkou vykrájíme menší kousky, které následně vyválíme do kuliček:

Kuličky pak rozložíme na pečicí papír a vidličkou rozmáčkneme na placičky: 

Takto připravené sušenky vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme cca 20 minut. 

Tyto domácí sušenky jsou velmi chutné a dokonce vás nebudou stát příliš peněz. Dobrou chuť! 

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 1 Průměr: 5]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Komentujte

Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na