Reklama

Americká buchta

Nedávno jsem českýma rukama připravovala americkou buchtu. Způsobů, jak tento moučník zhotovit může být více, ale v ničem zásadním se příliš neliší. Někdo může preferovat např. čokoládovou polevu místo posypání cukrem. Recept není složitý a věřím, že si každý pochutná! Tentokrát ještě přidám dvě fotky ze samotné přípravy.

Smícháme krupicový cukr, vejce a olej a vše vyšleháme do pěny. Potom postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko dle hustoty těsta a nakonec vmícháme jablka. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáčku a pečeme při 180°C 40-45 minut. Koláč je velmi vláčný a velmi dobrý. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

Suroviny:
3/4 hrnku krupicového cukru
1 hrnek oleje
4 celá vejce
2 hrnky hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička skořice
1 hrnek nasekaných nebo mletých ořechů
3 hrnky na kostky krájených jablek (ne strouhaných!)
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Jak se Ti líbil článek?
[Celkem: 2 Průměr: 3.5]
The following two tabs change content below.
Externí spolupráce

Externí spolupráce

Tento autor není stálým členem redakce Prasklé mouchy. Jedná se také o spolupracovníky, kteří byli již v minulosti součástí redakčního týmu, ale v této činnosti již nepokračují nebo se z časových důvodů nemohou na další tvorbě podílet.
Externí spolupráce

Poslední od: Externí spolupráce (všechny)

Reklama
Nejsi přihlášen/a pro vložení komentáře!
  Sledovat diskuzi  
Upozornit na